Veel voorkomende voetklachten

Veel voorkomende voetklachten

Podopraktijk Goeree Overflakkee is alleen op afspraak geopend. 
Veel voorkomende voetklachten

Eelt:
Eelt is een soort beschermlaag waardoor de opperhuid niet beschadigt. Bij eelt praten we over overtollig eelt dat ontstaat op plaatsen waar de huid blootstaat aan druk en wrijving. Dit geeft een branderig, vermoeid of pijnlijk gevoel. Veel staan, overgewicht en ouderdom kunnen oorzaken zijn van te veel eelt. Te kleine schoenen en zelfs te grote schoenen kunnen eeltklachten veroorzaken. Doordat de schoenen niet passend zijn ontstaat er wrijving en druk. 

Schimmel:
Mensen met zweetvoeten lopen een groter risico op voetschimmel en schimmelnagels. Op de huid zijn naast bacteriën ook schimmels aanwezig. In een warm en vochtig klimaat krijgen die de kans om te groeien. Het gevolg zijn scheurtjes, schilfers, rode blaasjes, jeuk en pijnlijke voeten. Gaat u deze schimmel behandelen, dan is het raadzaam om ook uw schoenen mee te behandelen met een schimmelpoeder of schimmel-deodorant voor schoenen. Door de nagels goed te verzorgen en een goed advies van uw pedicure kunt u er veel narigheid mee voorkomen. 

Kloven:
Deze zitten meestal onder de hiel en gaan vaak gepaard met overtollig eelt. Dit kan de professionele pedicure heel goed behandelen. Wel is regelmatig goed insmeren met de juiste voetcrème van belang.

Wratten:
Wratten vormen bijna 10% van de voetklachten; een niet gering probleem dus. Ze worden veroorzaakt door een virus dat binnenkomt via kleine huidbeschadigingen en zijn overdraagbaar. 

Zweetvoeten:
Bij zweetvoeten speelt leeftijd vaak een rol. In de pubertijd transpireren de voeten vaak het meest. Met het stijgen van de leeftijd neemt de transpiratie meestal af. Bacteriën en schimmels groeien gretig op vochtige, warme plaatsen en er zijn voldoende voedingsstoffen aanwezig, namelijk huidschilfers. Zweetvoeten worden vaak veroorzaakt door het gebruik van verkeerd schoeisel. Zorg dat uw schoenen een goede pasvorm hebben en maak altijd gebruik van natuurlijke materialen zoals leer. Echt leer heeft een goede vochtabsorptie. Bekijk ook altijd het binnenwerk van de schoenen. Leg er desnoods zelf een leren inlegzool in. Verzorging van voeten: voeten alleen afspoelen met water, goed afdrogen, katoenen sokken dragen en niet iedere dag dezelfde schoenen aantrekken. De voeten behandelen met mentholpoeder, voetendeodorant, voetcrèmes of gels. Dit is gewoon uitproberen want bij iedereen werkt het anders. 

Likdoorn:
Een likdoorn in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, kan heel pijnlijk worden. Het is een hard puntzakje wat naar binnen groeit, en daardoor druk uitoefent op zenuwuiteinden. Laat ze op tijd behandelen.

Siliconeorthese:
Door een siliconeorthese, (zacht plastisch materiaal) kunnen uw tenen drukvrij worden gelegd. Dit kan veel pijn verminderen of doen weggaan. 

Risicovoeten:
Mensen worden ouder en hierdoor ontstaan er steeds meer risicovoeten. Onder risicovoeten wordt verstaan, de oudere, de spastische, de verwaarloosde, de diabetische, de reumatische en de vaatlijdende voet.  

Vilttechniek:
Met deze techniek wordt door middel van een stukje vilt een pijnlijk plekje op of onder de voet drukvrij gelegd. 

Blauwdrukken:
Bij sommige klachten kan het nuttig zijn om een blauwdruk van de voet te maken. Met behulp van een blauwdruk worden drukpunten zichtbaar, en kunnen er eventueel passende maatregelen worden genomen. 

Share by: